Jong Minder Jong in het kort...

"Jongeren zorgen voor overlast, maken troep en zijn brutaal", hoor je een oudere meneer roepen tegen zijn vrouw. 
"Ouderen zijn suf, breien alleen maar en weten niet eens wat een iPad is", vertelt een jongeren aan zijn vrienden. 
Dit zijn zomaar uitspraken die veel gebruikt worden door de ouderen en jongeren. Maar kloppen die uitspraken wel?

Wat is JMJ?

Doel: Jongeren in contact brengen met ouderen op basis van eigen talent. Daarnaast slaan Jong en Minder Jong de handen in één om samen actie te voeren voor een goed doel wat zowel jongeren als ouderen aanspreekt. 

Dit houdt in dat we een brug slaan tussen jongeren en ouderen. Meer voor elkaar doen op vrijwillige basis en met het gebruik van het eigen talent. Jongeren kunnen de ouderen helpen met een boek op een tablet zetten en ouderen kunnen de jongeren leren koken. Zo staan minder mensen alleen en krijgt iedereen meer respect, begrip, bekendheid en interesse voor elkaar. 

Dit doen we door het maken en uitvoeren van een spectaculaire theatershow. Tijdens deze show laten wij zien dat iedereen uniek is en iedereen zijn eigen talent heeft die je op je eigen manier in kan zetten. 

Voor wie?
Iedereen van Jong tot Minder Jong uit alle culturele en sociale groepen. 

Waarom?
- Om irritaties weg te halen tussen groepen.
- Elkaar te gaan zien als waardevol.
- Leren talent of ervaring te delen met elkaar.
- Duurzame relaties op te bouwen. 
 

JMJ 2013

Een kort verslag van de voorgaande editie:

In aanloop naar de show, op 24 september 2013 in theater Cool kunst en cultuur te Heerhugowaard, hebben er verschillende acties plaats gevonden om geld in te zamelen voor KiKa (kinderen kankervrij). Leerlingen van diverse scholen hebben o.a. een flessenactie gehouden, een lipdub opgenomen en sponosortochten gehouden. Daarnaast zijn er ook diverse bekende Nederlanders in actie gekomen zoals Roué Verveer en Veldhuis & Kemper. Ook ging €2,50 van elk verkochte entreekaart voor JMJ naar KiKa. Naast dit kwam ook Univé in actie om 50 kaarten voor de voorstelling te kopen en die te schenken aan het Gouden Dagen Comité. 

Aan de show zelf hebben verschillende jonge en oude talenten meegedaan en de Burgemeester heeft JMJ een warm hart toegedragen middels een filmpje. Artiesten die de show vulden waren o.a.: illusionist Christian Farla (prijswinnaar van o.a.: beste illusionist van de wereld en beste pretparkshow van de wereld), Opa Toon (RTL, Benidorm Bastards), Jennifer Terwel & Marijn Pieroelie, Clown Soeth, Theatergroep de Eenhoorn, Michel van Grinsven en Marcel Berghuis schreef speciaal voor Jong Minder Jong een rap die hij tijdens de theatershow liet horen. 
De show heeft ruim 160 bezoekers getrokken. Er is in totaal €5873,83 opgehaald voor de actie voor KiKa! 
Foto's kunt u vinden op onze Facebook-pagina